На Бог Господь: тропарь дважды. Слава, и ныне, Богородичен, глас тойже.

По 1-м стихословии седален, голос 6:

Мудрость честну не многими леты, но скорбьми и страданьми стяжал еси, Иларионе святе, и Бога незапятнанным ра­зу­мом узнал еси, помози и нам при­част­ники Божественныя премудрости со­де­латися.

Слава, и сейчас, Богородичен, голос тойже:

О, Пресвятaя Дево, Королеве Небесная, из На Бог Господь: тропарь дважды. Слава, и ныне, Богородичен, глас тойже. Те­бе воплотися Божественное Слово, и Человек бысть, да мы обожимся.

По 2-м стихословии седален, голос 4:

Днесь обитель Сретенская светло торжествует, крепкаго молитвен­ника и пред Богом теплаго хо­да­тая тя имущи, святителю Иларионе, ты бо в годину го­нений и еретических нападений обитель сию добре упасл еси.

Слава, и На Бог Господь: тропарь дважды. Слава, и ныне, Богородичен, глас тойже. сейчас, Богородичен, голос тойже:

Пре­святая Богородице, Заре светлая Трисиятельнаго Све­та, Тобою грады и обители ут­вер­ж­даются, советы вражия посрамляются, серд­ца верных чистотою и любовию просвещаются, супостаты низлагаются. Подаждь и нам победы на неприятели и спаси души наша.

Величание:

Величаем тя, священномучениче Ила­рионе На Бог Господь: тропарь дважды. Слава, и ныне, Богородичен, глас тойже., и чтим добросовестная мучения твоя, яже за Христа перетерпел еси.

По полиелеи седален, голос 5:

Воспоим, вернии, священномуче­ника архи­епископа Илариона, за Церковь ду­шу свою положившаго, Христова вояки славнаго, егоже днесь Русь святая достохвально именует.

Слава, и сейчас, Богородичен, голос 1:

Мати Божия и Дево, в рождестве девство На Бог Господь: тропарь дважды. Слава, и ныне, Богородичен, глас тойже. со­­­храншая, не остави нас не­мощ­ствующих, от бед и заболеваний сохрани и молитвами Твоими избави от погибели ду­ши наша.

Степенна 1-й антифон 4-го гласа. Прокимен, голос 4: Проидохом сквозе огонь и воду/ и извел еси ны в покой. Стих: Разжегл ны еси, якоже разжизается сребро. Всякое дыхание На Бог Господь: тропарь дважды. Слава, и ныне, Богородичен, глас тойже.: Евангелие от Матфеа, зачало 36.

По 50-м псалме стихира, голос 6:

Буря напастей смущает мя, яко умножи­шася беззакония и оску­де любы, этого ради взываю к для тебя, святителю Иларионе: буди ми ассистент и защитник, исцели и вразуми мя и на путь спасения на­прави, и обучи волю Божию творити На Бог Господь: тропарь дважды. Слава, и ныне, Богородичен, глас тойже..

Канон Богородицы со ирмосом на 6 и свята­го священномученика Илариона на 8, его­же краегра­несие: Илариона славнаго Христова рат­ника воспе­ваем. Голос 6.

Песнь 1

Ирмос: Волною морскою скрывшаго древле гонителя истязателя под землею скрыша спасенных отроцы: но мы яко отроковицы, Господеви по­им, славно бо прославися.

Ила­рионе, всечестный святителю, по На Бог Господь: тропарь дважды. Слава, и ныне, Богородичен, глас тойже. имени тво­ему и житие твое бысть, ти­шину бо молитвенную вовнутрь для себя имея, удовлетворенность пасхальную всем явил еси.

Лесть гонителей твоих отвергнув, мучения лю­таго не убоялся еси, святе, Христа же пред судиями не­пра­ведными мужески исповедав, славою небесною про­славился еси.

Ангелов собеседниче, Иларионе преподобне На Бог Господь: тропарь дважды. Слава, и ныне, Богородичен, глас тойже., во ограде дома Живоначальныя Трoицы, пожил еси, идеже постом и молитвою душу очис­­тив, боговедение стяжал еси.

Ревность по Бозе имея, святителю, богобор­цев сло­вом обличал еси, такожде и еретических муд­рований не терпя, нечестивыя из обителей и храмов изгонял еси, кающияся же ко спасению приводил еси На Бог Господь: тропарь дважды. Слава, и ныне, Богородичен, глас тойже..

Богородичен: Иныя помощи не имамы, разве Для тебя,  Владычице, Ты нам помози моря жития се­го бездну яко по суху проити не­искушенно от злых.

Катавасия: Отверзу уста моя:

Песнь 3

Ирмос: Для тебя на водах повесившаго всю землю не­­одер­жимо, тварь видевши на лобнем виси­ма, ужа­­сом многим На Бог Господь: тропарь дважды. Слава, и ныне, Богородичен, глас тойже. содрагашеся, несть свят, раз­­ве Для тебя, Господи, взывающи.

От молодости чистоту возлюбив, Ила­­­рионе чудный, девственник душею и те­лом пребыл еси и, не пожелав поработати твари па­­че Тво­рца, на зем­­ли невещественное житие показал еси.

Небесный человече, земный Ангеле, Иларионе пре­­­мудре, святым отцем На Бог Господь: тропарь дважды. Слава, и ныне, Богородичен, глас тойже. житием последуя, за Христа душу твою положил еси и земли Русския украшение явился еси.

Архиерею Божий, Иларионе святе, кро­тостию, смирением и терпением, паче же любовию преукрашен был еси, этого ради за мучителей тво­их молился еси, Христу Богу подражая.

Святаго Духа дар стяжав, Отпрыску Божию, крест взем, последовал На Бог Господь: тропарь дважды. Слава, и ныне, Богородичен, глас тойже. еси, и волю Отца Небеснаго ис­полнил еси, Иларионе блаженне, Трoицы Святыя ис­тинный почитателю.

Богородичен: Лествице Небесная, Еюже сниде Бог, долу лежащее естество наше к небеси возводиши, темже Тя, Пресвятая Богородице, любовию не­престанно величаем.

Седален, голос 7:

Священномучениче славне Иларионе, ар­­хиерею и друже Христов, ты, в темнице за­ключен На Бог Господь: тропарь дважды. Слава, и ныне, Богородичен, глас тойже. быв, не восхотел еси слугам антихристовым поклонитися, якоже и страдалицы древле не возжела­ша жертву идольскую при­нести. Этого ради по­мози нам молитвами твоими стрелы вра­жия отразити и происки диавольския ра­зо­рити, единаго же Христа распятаго выну оче­сы ум­ными зрети и На Бог Господь: тропарь дважды. Слава, и ныне, Богородичен, глас тойже. Тому из глу­бины сер­дечныя взывати: Господи, Иисусе Христе, помилуй нас.

Слава, и сейчас, Богородичен, голос той­же:

Предстательнице и Молитвеннице наша, Пресвятая Владычице, умоли Отпрыска Твоего и Бога, ег­да сядет судити живым и мер­твым, да простит грехи и беззакония наша, и сподобит ны Царствия Небеснаго На Бог Господь: тропарь дважды. Слава, и ныне, Богородичен, глас тойже..

Песнь 4

Ирмос: На Кресте Твое Божественное истощание провидя Ав­вакум, ужасся вопияше: Ты сильных пресекл еси державу, Блаже, приобщаяся су­щим во аде, яко Всесилен.

Апостольское слово исполняя, в безбожнем ми­­­ре Христа проповедал еси, Иларионе богомудре, и Церковь Его от волков, расхищающих ю, неусыпно охранял еси.

Велика потаенна На Бог Господь: тропарь дважды. Слава, и ныне, Богородичен, глас тойже. есть Церкве, яко жены Христовы, юже ты, Иларионе, незапятнанным сердечком уз­рел еси и ясно про­возгласил еси.

Небесныя любве дара удостоен быв, Ила­­рионе, Бога Трoицу во Единице, Иже есть Любы, ис­поведал еси и о Церкви Святей, яже есть любве еди­нение, богословствовал еси.

Адамант веры быв и отеческих На Бог Господь: тропарь дважды. Слава, и ныне, Богородичен, глас тойже. за­ве­тов хранитель, святителю Иларионе, лу­кавыми учении не смущаемь, Богородицу Чистую, яко Деву и Матерь, прославил еси.

Богородичен: Голгофе предстоящи, Матерь Божия скор­бно взываше: как досадно бы это не звучало Мне, Отпрыску Мой! Како на Кресте висиши, землю на водах по­весивый? Како страсти терпиши На Бог Господь: тропарь дважды. Слава, и ныне, Богородичен, глас тойже., пришедый спасти мир?

Песнь 5

Ирмос: Богоявления Твоего, Христе, к нам милостивно быв­шаго, Исаия свет видев невечерний, из но­щи утреневав взываше: воскреснут мертвии, и востанут сущии во гробех, и вси зем­­нороднии возрадуются.

О, святителю Христов Иларионе, помози нам нощь жития этого скорб­наго в терпении и покаянии без На Бог Господь: тропарь дважды. Слава, и ныне, Богородичен, глас тойже. по­­рока прейти, и радости света не­ве­чер­няго сподобитися.

Христовым пастырем правило был еси, Ила­ри­оне, и наставник тер­пе­ливый, не токмо словом, да и делом образ им показуя, и благодатию, те­бе от Бога дан­ною, уплотняя.

Радости духовныя исполнен, Иларионе, шествовал еси На Бог Господь: тропарь дважды. Слава, и ныне, Богородичен, глас тойже. методом тесноватым и при­скорбным, всех уча Христу сраспи­натися, чтобы с Ним воскреснути.

Иноцы обители Сретенския днесь про­­славляют архипастыря Илариона, служителя благоговейнаго Девы Пренепорочныя, славу Владимирскому виду Ея достойно воздавшаго и тем прещения безбожных презревшаго.

Богородичен: Славим Тя немолчно, Владычице, и ко ико­не Твоей Владимирстей при­па На Бог Господь: тропарь дважды. Слава, и ныне, Богородичен, глас тойже.­да­ем, взываю­ще: покрый град Москву от тьмы греховныя и безбожныя и спаси души наша.

Песнь 6

Ирмос: Ят бысть, но не удержан в персех ки­­товых Иона: Твой бо образ нося, Страдав­шаго и погребению Давшагося, яко от чертога от зверька изыде, приглашаше же кустодии: хра На Бог Господь: тропарь дважды. Слава, и ныне, Богородичен, глас тойже.­нящии суетная и неверная, милость сию ос­­тавили есте.

Ты, иерарше добросовестный, о устроении Церкве Рус­ския ревнуя, из глубины душевныя Христу Богу взы­вал еси: Господи, чин патриарший возстави и единомыслие в Церкви соблюди.

О, Иларионе блаженне, ты, Собору мужей церковных предстоя, муд­рым словом, благодатию растворенным, при­звал еси На Бог Господь: тропарь дважды. Слава, и ныне, Богородичен, глас тойже. их патриаршеством Церковь Русскую паки украсити и по достоянию возвеличити.

Всечестный Иларионе святителю, верный сподвижник Тихона патриарха явился еси, Церковь от безбожных властей и раздирающих хитон Христов доблественне охраняя.

Архиерея достославнаго Илариона Верейскаго днесь, вернии людие, благочестно восхвалим, той бо град Москву от поновляющих и изменяющих чин церковный огради и На Бог Господь: тропарь дважды. Слава, и ныне, Богородичен, глас тойже. верных в благочестии утверди.

Богородичен: Радуйся, Королеве Небесная, Патриархов православных По­хвало, обителей святых неразрушимая Стено, града же первопрестольнаго и страны нашея Утверж­дение.

Кондак, голос 2:

Славу мира этого оставив, Христу доблественне последовал еси и, святительское служение восприим, венцем мученичества украсился еси, и сейчас, Престолу Божию предстоя, молися На Бог Господь: тропарь дважды. Слава, и ныне, Богородичен, глас тойже., Иларионе, иерарше премудре, спастися душам нашим.

Икос:

Светом божественныя мудрости, Иларионе святый, исполни разум мой помраченный, да восхвалю житие твое, взы­вая сице:

Радуйся, Христа Бога верный служителю;

радуйся, Церкве Его настоящий ис­поведниче.

Радуйся, молодых хороший наставниче;

радуйся, Слова Божия значительный проповедниче.

Ра­дуйся, верным путь спасения На Бог Господь: тропарь дважды. Слава, и ныне, Богородичен, глас тойже. воз­вестивый;

радуйся, хитросплетения суетная посрамивый.

Радуйся, патриаршества ревнителю;

радуйся, отеческих заветов чудный хра­нителю.

Ра­дуйся, Иларионе, Церкве нашея сла­во и украшение.

Песнь 7

Ирмос: Неизреченное волшебство, в пещи избавивый преподобныя от­роки из пламене, во гробе мертв без­дыханен полагается, во спасение нас поющих: Избавителю Боже, благословен еси.

Аще На Бог Господь: тропарь дважды. Слава, и ныне, Богородичен, глас тойже. не явилася бы велия ревность новомучеников Церкви Русския, погибла бы вера Правоверная во отечестве нашем. Ты же, святителю Иларионе, с ними мучения претерпевая, взывал еси: Избавителю Боже, благословен еси.

Труды и подвиги, священномучениче Иларионе, богоугодне понесл еси, имиже разорители Церкве Христовы осрамлены быша, вернии же восклицаху На Бог Господь: тропарь дважды. Слава, и ныне, Богородичен, глас тойже.: Избавителю Боже, благо­словен еси.

Наставник монахом быв, Иларионе святе, ты во время лихолетия обитель Сретенскую от нечестивых защищал еси. И сейчас тамо мощами почиваеши, иноков ея научая взывати: Избавителю Боже, благословен еси.

Иларионе святе, Церкве Русския похвало, спо­доби нас, беспомощных и порочных, мо­лит­вами твоими от пламене страстей из На Бог Господь: тропарь дважды. Слава, и ныне, Богородичен, глас тойже.­бавитися и от искушений невредимы сохранитися, Господеви взывающе: Избавителю Боже, благо­­словен еси.

Богородичен: Кто Для тебя не прославит, Пресвятая Дево, Ты бо еси Роса небесная, греховный пламень уга­шающая и верныя благодатию ис­пол­няющая. Темже Для тебя вопием: из­бави нас вечнаго осуждения и спаси На Бог Господь: тропарь дважды. Слава, и ныне, Богородичен, глас тойже. души наша.

Песнь 8

Ирмос: Ужаснися бояйся небо, и да подвижатся основания земли: се бо, в мертвецех вме­няется в вышних Живый, и во гроб мал странноприемлется: Егоже, отроцы, благо­словите, священницы, воспойте, людие, превозно­сите во вся веки.

Агнца Божия возлюбив и духа мира этого отвергнув, еди­наго истиннаго Бога На Бог Господь: тропарь дважды. Слава, и ныне, Богородичен, глас тойже. служитель пребыл еси, Ила­рионе славне, сейчас же на Небеси Владыце всех пред­стоиши. Егоже, отроцы, благословите, священ­ницы, воспойте, людие, пре­возносите во вся веки.

Внегда вся власть тьмы на Церковь Рус­скую ополчися, тогда ты, Иларионе, ду­хом креп­кий, Христа испове­дати не убоялся еси. Егоже, от На Бог Господь: тропарь дважды. Слава, и ныне, Богородичен, глас тойже.­роцы, благо­словите, священницы, воспойте, людие, пре­возносите во вся веки.

О, священная и спасительная нощь Пасхи, ег­да ты, святителю Христов, во узах со­ловецтих возгласи: да воскреснет Бог! Его­же, отроцы, благословите, священницы, вос­пойте, людие, пре­возносите во вся веки.

Соловецкаяземле многострадальная, возрадуйся На Бог Господь: тропарь дважды. Слава, и ныне, Богородичен, глас тойже. и возвеселися: Иларион бо пре­дивный с сонмом новомучеников на небесех за Русь Святую молит сейчас Царя Сла­вы. Егоже, отроцы, благословите, священ­ницы, воспойте, людие, превозносите во вся веки.

Богородичен: Пресвятая Дево, на Небеса к Отпрыску Твоему воз­шла еси и нас, сирых, на земли не ос­тавила еси; покрый На Бог Господь: тропарь дважды. Слава, и ныне, Богородичен, глас тойже. добросовестным Твоим омо­фором обители и грады наша, жизнь нескончаемую подающи всем вос­пе­вающим Тя.

Песнь 9

Ирмос: Не рыдай Мене, Мати, зрящи во гробе, Его­же во чреве без семене зачала еси Отпрыска: во­стану бо и прославлюся, и вознесу со славою, не­­престанно, яко Бог, верою и любовию На Бог Господь: тропарь дважды. Слава, и ныне, Богородичен, глас тойже. Тя ве­личающия.

Егда во врачебнице темничней Петрова гра­да огневицею тело твое палимо бяше, ду­­ша твоя, яко на водах упокоения ра­­достию исполнися, и, сетей князя мира се­­го избегнув, ко Христу отыде.

Вояке Христов,Иларионе славне, ты Господа в житии твоем небоязненно ис­­поведав На Бог Господь: тропарь дважды. Слава, и ныне, Богородичен, глас тойже., кончины блаженныя сподобил­ся еси. Темже взываем: мо­ли милостиваго Бога, да подаст нам во истинней вере животик собственный скончати.

Ангельское пение и гул пасхальный друзи твои и сродницы, услы­­шавше, возрадовашася, Иларионе, уразумеша бо, яко ду­ша твоя незапятнанная на небо вос­ход совер­шаше.

Егдатело твое На Бог Господь: тропарь дважды. Слава, и ныне, Богородичен, глас тойже. многоболезненное во гробе положено бысть, чада твоя духовная со слезами к для тебя взываху: молися о нас, праведниче, у престола Господня.

Богородичен: Мати Безневестная, не лиши нас Твоего за­ступления, умоли Милосердаго Судию оп­рав­дати ны, верою и любовию Тя ве­личающих.

Светилен:

Вси святии Церкве Русския сейчас тор­жест­вуют На Бог Господь: тропарь дважды. Слава, и ныне, Богородичен, глас тойже. светло, священномученика и архиерея Ила­риона зряще, с ними Трoице Божественней молит­венно предстоя­щаго.

Слава, и сейчас, Богородичен:

Пресвятая Богородице, чудное селение Бога и Сло­ва, по­мози нам, Милостивая, молитвами Тво­ими тер­­пение и упование стяжати, и спасение улу­чити.

На хвалитех стихиры На Бог Господь: тропарь дважды. Слава, и ныне, Богородичен, глас тойже. на 4, голос 8:

О, преславне святителю Иларионе, учи­телю истиннаго богословия, для тебя от Бога дарована бысть мудрость благодатная, во след отцем шествовати и правду Церкве возвещати. Этого ради просвети души на­ша помраченныя, в разуме церковнем утверждая.

О, предивне священномучениче Иларионе, на судищи безбожнем стоя, ты Христа му­­жески исповедал еси На Бог Господь: тропарь дважды. Слава, и ныне, Богородичен, глас тойже. и верныя в подвизе укрепил еси, темже помози и нам в житии Христу последовати, да не посрамлени бу­дем на судищи Божием.

О, достохвальне архиерею Христов Иларионе, благодатныя силы исполнен, образ истиннаго пастыря явил еси, и о единстве церковнем неусыпно ревновал еси, темже буди и нам пастырь хороший На Бог Господь: тропарь дважды. Слава, и ныне, Богородичен, глас тойже. и к любви истинней настави.

О, Иларионе, священномучениче добле, ты, на Крест Христов взирая, миру сему распялся еси, оскорбления и заболевания смиренно претерпевая. Темже моли Христа Бога укрепити ны на пути крестнем и сер­дца наша светом неприступным про­­­светити.

Слава, голос 6:

Сердечко хорошим подвигом предочистив, блага мира се­го презрел На Бог Господь: тропарь дважды. Слава, и ныне, Богородичен, глас тойже. еси, Иларионе священ­номучениче, и Христа пред атеисты небоязненно ис­поведав, благо­дать Святаго Духа стяжал еси. Темже имый дерзнове­ние ко Христу Богу, моли Того спастися ду­шам нашим.

И сейчас, Богородичен, голос тойже:

Богородице, Ты еси Лоза настоящая, возрастившая нам Плод Животика, Для тебя молимся, молися На Бог Господь: тропарь дважды. Слава, и ныне, Богородичен, глас тойже., Владычице, со святыми апостолы и священномучеником Иларионом, помиловати души наша.

На Литургии

Блаженна от канона святаго, песнь 3-я и 6-я. Прокимен, голос 1: Уста моя возглаголют премудрость, и назидание сердца моего разум. Стих: Услышите сия вси языцы, внушите вси живущии по вселенней. Апостол ко Евреем, зачало 318. Аллилуиа, голос 1: Тер­пя потерпех Господа На Бог Господь: тропарь дважды. Слава, и ныне, Богородичен, глас тойже., и внят ми, и услыша молитву мою. Стих: Мужайтеся, и да крепится сер­дце ваше, вси уповающии на Господа. Евангелие от Ио­анна, зачало 36. Причастен: В память веч­ную:


na-babkinu-svalilis-millioni-grodnenskoe-obshestvennoe-obedinenie-kraevedcheskoe-obshestvo-komotovo-vedyot-rabotu.html
na-bakteriologicheskoe-issledovanie.html
na-baze-krasnoyarskoj-regionalnoj-obshestvennoj-organizacii-agentstvo-obshestvennih-iniciativ-kroo-aoi.html